keskiviikko 30. lokakuuta 2013

KÄTEVÄ TEKEVÄ LUKEVA messut 2013: Koulutuskeskus Salpauksen messuosaston suunnittelu ja toteutus

Kuva lainattu täältä




Saimme siis tehtäväksemme suunnitella Kätevä Tekevä ja Lukeva messuille Lahteen koulutuskeskus Salpauksen toiminnallisen messuosaston. Tämän vuoden Salpauksen muotinäytöksen teemana oli Lumous.

Saimme materiaaliksi graafisten suunnittelijoiden tekemän mainoksen ja tilan mitat, jotka olivat 5 x 11 metriä. Tilaan tuli myös sijoittaa n.4 neliömetrin kokoinen varastotila. Osastolle oli myös mahduttava tarpeistonvalmistajat, verhoilijat, kampaajat, vaatetusalalaiset sekä kultasepät. Myös Taitaja kisoille piti olla oma ständipaikka. Suunnittelimme kolmessa pienemmässä ryhmässä erilaisia vaihtoehtoja messuosastolle. Meidän tuli myös piirtää  perspektiivikuva parhaimmasta ideastamme ja esitellä se muulle ryhmälle.

Meidän ryhmämme valitsi melko graafisen linjan ja otimme värit suoraan mainoksesta, eli limenvihreää, valkoista ja mustaa. Meidän ideassa jokaisella alalla oli oma rajattu alueensa, alueet oli rajattu messumatosta tehdyillä graafisilla kuvioilla. Idean tarkoituksena oli myös tavallaan erottaa yleisö pois alueelta ja antaa työskentelijöille oma rauha. Sijoitimme varaston keskelle aluetta ja verhoilimme varaston valkoisella kankaalla. 

Valkoisen kankaan päällä oli limenvihreää ja mustaa nauhaa kolmioiden muodossa. Tässä haimme yhtenäistä ilmettä Koulutuskeskus Salpauksen katossa roikkuviin kolmion muotoisiin bannereihin. Katossa oli kiinni kaksi trussia, joissa oli kiinni bannerit sekä valaistus. 

Messuosaston pohjaksi valittiin siis meidän ryhmän pohjaidea, jota sitten muokattiin sopivaksi yhdessä muun ryhmän kanssa. 


 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti