maanantai 25. marraskuuta 2013

Joulusomistus

Saimme tehtäväksemme tehdä pari joulusomistusta koulumme tiloihin. Lähdimme liikkeelle keskustelemalla erilaisista jouluista, teemoina olivat mm. moderni, perinteinen, nostalgia, venäläinen ja kulta ja hopea joulu. Listasimme taululle asioita, jotka mielestämme kuuluivat kuhunkin ryhmään. Lopulta valitsimme ryhmistä kaksi, joiden pohjalta lähtisimme joulua toteuttamaan. Valitsimme perinteisen ja nostalgia joulun sekä modernin joulun.

Oma ryhmäni sai toteutettavaksi modernin joulun. Keskustelimme pienryhmässä joulusta vähän lisää ja päädyimme valitsemaan teemaksi musta-valkoisen joulun, koska sellaista ei oltu aikaisempina vuosina tehty. Musta-valkoinen joulu sopi teemaksi myös tilan puolesta, koska meidän joulusomistuksemme paikaksi valikoitui ruokalamme aula, joka on väreiltään valkoinen ja harmaa.

Pyörittelimme päässämme erilaisia ideoita, mutta lopulta yhteistuumin päädyimme tekemään "joulupakettikuusen" muovikuusen sijaan. Päätimme myös tehdä tilaan jouluisen tyylikkään kattauksen. Näiden ideoiden pohjalta lähdimme tekemään hieman ostoksia ja aika paljon toimme elementtejä myös kotoamme rajallisen budjetin vuoksi. Iso kiitos kuuluu siis Salla-Marialle, joka toi kotoaan lähes puolet somistuksemme tavaroista.

Tässä hieman kuvamateriaalia lopputuloksesta...

Musta-valkoinen "pakettikuusi"



Hunajakenno ornamentti pallot


Oma arvio työstä:

Mielestäni onnistuimme työssä hyvin tai paremmin kuin alunperin osasimme kuvitellakaan. Musta-valkoinen joulu ei loppujen lopuksi ollutkaan niin helppo toteuttaa kuin aluksi kuvittelimme. Kun lähdimme ostelemaan tarvikkeita somistukseemme kaupoissa ei ollutkaan oikein mitään varsinaista musta-valkoista joulutavaraa. Kärkkäiseltä löysimme kuuseemme hellyyttäviä joulutonttuja ja ne olivat oikeastaan ainoat jouluiset musta-valkoiset asiat, jotka löysimme. 

Tilan puolesta oli myös haasteita, koska tilassa oli ilmoitustaulu sekä mitaleita seinillä. Ilmoitustaulun päätimme naamioida ikkunaksi. Alunperin meillä oli ikkunaan paneeliverhot, jotka eivät sitten sopineetkaan tilaan. Huomasimme, että eri valkoisten sävyjen kanssa tulikin haasteita, koska tietyssä valossa "valkoinen" alkoikin näyttää kellertävältä ja likaiselta. Onneksi meillä oli kuitenkin koulun puolesta paljon valkoista kangasta, jolla saimme tehtyä hieman koristeellisemmat verhot, jotka sopivat tilaan paremmin. 

Yksi lopullisista teemoistamme oli myös tee-se-itse ja kierrätä. Onnistuimme mielestäni hyvin siinä, että teimme paljon itse ja keksimme erilaisia ratkaisuja jouluun. Pakettikuusi antoi paljon ilmettä ja persoonallisuutta somistukseemme ja hunajakenno ornamentti pallot olivat myös hauska idea. Tarkoituksenamme olikin tarjota ideoita kotona askarteluun ja vaihtoehto erilaiselle joululle.

Itse lämpenin projektille ehkä hieman hitaasti, mutta kun kokonaisuus alkoi hahmottua niin mielenkiintoni kasvoi. En ole aiemmin tehnyt somistusta tai "näyteikkunaa" mihinkään, joten kokemus oli hyvä. Työskentely ryhmässämme onnistui myös sujuvasti ja kaikki saivat äänensä kuuluviin ja pääsivät vaikuttamaan lopputulokseen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti