tiistai 26. marraskuuta 2013

Jouluista askartelua ja neulomista







Viime viikonloppuna pidettiin mummokerhon kokoontuminen ja askarreltiin porukalla joulukortteja. Olen yrittänyt valmistautua jouluun kerrankin hyvissä ajoin. Aina se jotenkin yllättää, vaikka tuntuukin, että on vielä monta viikkoa aikaa. Vielä pitäisi askarrella muutamia joululahjoja ja saada parit villasukatkin valmiiksi. Minulla on paha tapa kerätä itselleni useita projekteja, jotka ovat sitten enemmän tai vähemmän kesken. Noh.. joulukortit ovat nyt ainakin valmiina. ;)

Joulukrääsää ja tarvikkeita olen haalinut pitkin syksyä vähän sieltä sun täältä, joten mitään selkeää suunnitelmaa korttien suhteen minulla ei ollut. Tiimari outletista löysin huovutettuja nappisydämiä, joista se inspiraatio sitten oikeastaan iski. Kortteihin tuli siis hyvin perinteisen joulun värit ja sydämiä ja rusetteja. Askartelu oli kyllä tosi rentouttavaa. Oli myös tosi kiva askarrella pienellä porukalla, saa jotenkin niin paljon enemmän aikaiseksi kuin yksin puurtaessa.


Norjalainen joulupallo

Viime viikolla käytiin myös avopuolison äidin kanssa kansalaisopiston "Norjalaisella joulupallo" -kurssilla. Kurssille piti ottaa mukaan puikot kokoa 3-4, kahta erilaista villalankaa ja vanua pallojen täyttämiseen. Kurssi kesti 5 tuntia ja sen aikana saatiin pallo tehtyä. Kurssi oli kyllä mielenkiintoinen, koska tein ensimmäistä kertaa kuviollisen neuleen. Olin jotenkin aikaisemmin ajatellut, että kuvioiden tekeminen on jotenkin jotain "avaruustiedettä", mutta yllätyin positiivisesti kuinka helppoa se oli.

 
Käytiin yksi viikonloppu Kouvolan Veturi kauppakeskuksessa ja sieltä tarttui mukaan Arne & Carlosin joulupallo kirja, jossa on tosi kivoja ja helppoja ohjeita. Arne ja Carloshan ovat alunperin koko joulupallo idean isät. 

 
 
Tässä ensimmäinen tuotokseni, myöhemmin niitä on tullut pari lisää.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti